torsdag 15. november 2012

Byron Bay

Som nevnt tidligere, så dro vi på dagstur til Byron Bay på søndag. Byron Bay ligger en drøy kjøretur unna Gold Coast, rett under grensa til New South Wales (NSW), så nå har vi vært i TO stater i Australia - woohoo :) Fyrtårnet som er kjennemerket til Byron Bay er regnet som det østligste punktet i Australia (teknisk sett er det ikke akkurat der fyrtårnet står, men litt nedenfor). Som fyrtårn vanligvis gjør, så er det omringet av vann på nesten alle sider - med en fantastisk utsikt!


Det østligste punktet i Australia
Fra fyrtårnet gikk det trapper og sti nedover til det østligste punktet som er på bildet over. Derfra gikk vi ned til denne tuppen som dere ser på bildet nedenfor. Den ligger mer nord, derfor er det østligste punktet ovenfor.


Det var en liten strand der hvor vi kom litt nærmere de enorme bølgene som rulla inn mot land. Det var satt opp store skilt om at det ikke fantes livreddere der, at det er sterke strømmer i vannet ++, som med andre ord betyr at det er lite lurt å bade der. Likevel var det to stykker som surfa et stykke uti vannet. Vi så også delfiner som svømte i flokk. Og delfinene var faktisk nærmere land enn surferne.. jaja, no worries, mate
Stoore bølger
Etter å ha utforska fyrtårnet og området rundt tok vi en liten pause med kaffe og is før vi kjørte ned igjen. På vei ned, så vi denne stranda fra bilen. Den er så fantastisk fin - bildet får ikke fram hvor vakkert det er!! Vi bestemte oss raskt for å prøve å finne ut hvor vi kunne kjøre for å komme oss dit - og 10 minutter seinere var vi der... AMAZING!!!!


Det var kun noen få personer på stranda, så vi følte oss ganske så aleine - fantastisk!! Det var kjempestore bølger og strømninger her også, så det var ikke et sted å bade, men vi gikk langs stranda og vannkanten og bare tok inn synet og nøyt livet her og nå!




Etter en lang tur på denne stranda, og to andre strender vi var innom, satte vi oss på en kafe/bar for å ta noe å drikke før turen gikk hjemover. "Byen" Byron Bay er faktisk veldig koselig - den har litt mer personlighet og særpreg enn f.eks Southport der vi bor - der er de fleste bygningene i sentrum helt like.. her var det litt flere forskjeller.
Solbrent og barbeint på bar med en kald øl - går det an å bli mer australsk?? :) 
Vi tok mange flere bilder, men de legges ut på facebook :)

Det var en flotters tur - og kan definitivt anbefales!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar