søndag 13. januar 2013

Sunshine Coast

I dag dro vi til Sunshine Coast. Vi har ikke vært der tidligere, og tenkte å utforske området litt og finne en fin strand å bade på. Sunshine Coast er et stort område, og på en dag er det veldig begrensa hva en rekker. Målet for dagen var derfor kun å se området, få et lite overblikk og inntrykk av det, for så å komme tilbake og bli mer kjent med ulike steder/deler av området seinere. 

I motsetning til Gold Coast så er Sunshine Coast hakket roligere - det er mindre folk og områdene strekker seg ut over et større areal. Det er flere steder med små sentrum og travle gater med kafeer og restauranter, så det er ikke helt folketomt. Vi kjørte langs kysten og stoppa på noen utkikkssteder før vi endte opp helt nord i Noosa Heads der vi bada på Noosa main beach, tok en kaffe og til slutt hadde piknik i parken. 

Dagen var bare nydelig! Ikke en sky på himmelen, og ekstremt varmt. I bilen på vei oppover viste temperaturen på det meste 39 grader C utenfor. Generelt så lå vel temperaturen for det meste på 34-35 grader. Og det var varmt nok! Vannet var også varmere enn på Gold Coast - men om det ikke er kaldt, så er det avkjølende bare å bli våt. Det var veldig deilig med mindre understrømmer og færre av de største bølgene - vi fikk faktisk svømt litt innimellom bølgene. Samtidig var bølgene store nok til at vi ble skylt inn mot land noen ganger - moro :) 

Etter litt kjøring rundt omkring for å finne en park med griller, så fant vi en ikke så langt unna stranda vi var på. Der grilla vi pølser og spiste rester fra gårsdagens byrek, og saftig vannmelon til dessert. Vi hadde planer om å kjøpe en is på veien hjem, men var altfor mette til at vi orka tanken på det.

På veien hjem så vi helt vanvittig mange flaggermus! Vi ser ofte flaggermus her vi bor når det skumrer, men på motorveien i dag så var det som en gigantisk svart sky av flaggermus som fløy sammen eller rundt hverandre.. veit ikke helt hva de egentlig driver med, men det var uansett maaange av de - så fasinerende!! En ting er sikkert; en blir aldri lei av dyrelivet her!

Alt i alt er Sunshine Coast et veldig fint sted - og vi kommer nok til å reise tilbake for å utforske hinterlands og regnskogen som ikke er så langt unna. I tillegg til å teste ut strendene enda mer. 
Vi er kjempefornøyde med dagens utflukt!

Her er litt bilder fra dagen;







Morsomt skilt

Det er ikke et ekte Aussie hus uten en gecko på veggen








Disse var til minne om folk som var døde



Noosa Main Beach


Ser du den lille blå krabaten?

Utsikten fra piknik-stedet vårt





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar