torsdag 16. august 2012

Queen Mary Falls

Sist søndag bestemte vi (oss 4 som bor sammen) oss for å leie en bil og kjøre litt innover i landet. Ettersom det fortsatt er "vinter" her, tenkte vi at innlandet er bra nå som det er passe varmt ute for å gå tur i skog og mark. Strendene kan vi utforske når det blir enda litt varmere. Vi fikk kapra en bil hos Avis, pakka grillmat, snacks og drikke og stod opp kl 7.30 på en søndag - huff, det var tidlig det :)
Vi kjørte noen omveier og småveier for å få best mulig utsikt og få skikkelig "outback in Australia"-følelse og ikke bare motorvei og by-følelse - det ser vi jo hver dag.

Koli meldte seg frivillig til å være sjåfør - vi andre prøvde oss et lite stykke på en landevei. Det gikk fint, men så fort det er et kryss så må en skikkelig stoppe opp og tenke. Men vi tok det rolig og hadde ikke dårlig tid. Her er noen bilder fra bilturen;


A random tree


Vår flotte leiebil



Yeah, endelig fant jeg et kangaroo-skilt :) Og vi så tom en levende kenguru hoppe over veien rett foran oss!
Og på andre sida av veien var det et koala-skilt

Hvem er søtest?:)








En liten minifoss i bakgrunnen




Etter noen timer kom vi til Queen Mary Falls. Det ligger i Main Range National Park og består av en foss på 40 meter, og rundt er det nydelig vegetasjon og natur. Det er et piknikområde der vi kan grille (grillene er klare, det er bare å skru på varmen - typisk for Australia), og så er det ca 40 minutters rusletur til fossen og tilbake til piknikområdet.





Vi så plutselig regnbuen ved fossen - fantastisk









Foss nr 2 - ikke fullt så spennende som den første



Gærne mannen - kona fikk nesten hjerteinfarkt


Siste få meterne før vi var framme ved veien og skulle kjøre hjem, så måtte jeg selvfølgelig plumpe...

En herlig dag ble avlsutta med en nydelig solnedgang
Og deretter hadde vi en tre timers kjøretur hjem. Det var et stykke der det ikke var lys langs veien. Der kjørte vi inn på en busslomme og så på stjernehimmelen - det var kun den som lyste opp med uendelig mange stjerner over det hele... skaperverket har bare briljert foran oss fra morgen til kveld denne dagen! Amazing!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar